אימונים בדלקת פרקים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

20/04/2015 | 08:38 | מאת: סתיו

יש מישהי שרוצה שאעביר לה אימונים והיא סובלת מדלקת פרקים. איזה אימונים אפשר להתאים לה? האם trx מתאים?

לפעילות גופנית במצבי דלקת יכולה להיות תועלת רבה, אך גם עלולה להביא גם לתוצאות שליליות, אם אינה מותאמת כראוי. יש להבדיל בין דלקת פרקים ממקור אוטואימוני כמו בדלקת פרקים שיגרונית לבין דלקת פרקים שהיא תוצאה של שחיקה. הראשונה בדרך כלל משלבת גם את השניה, אך לא להפך. במקרה של דלקת שגרונית, יש להפעיל את המפרקים הדלקתיים, שמרגישים נפוחים נוקשים ולבצע בעיקר פעילות תנועתית, מתיחות ועבודת התנגדות בעצימות נמוכה. במקרה ומעורבים גם תהליכי שחיקה ודפורמציה של המפרקים, יש צורך להתחשב במבנים המורכבים ולהגביל את התנועה באופן מותאם לשינויים המבניים של המפרק. רצוי לבצע חזרות מרובות ולגלות רגישות לכאבים שמופיעים במהלך (VAS)וגם לאחר הפעילות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ