נוירופתיה סכרתית

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

05/10/2014 | 00:18 | מאת: צביאל

יש לי מתאמן מבוגר שסובל מנוירופתיה וסכרת , והוא דיבר איתי ארוכות בפעם האחרונה לגבי תחושה שלו שהוא מתאר אותה כאילו הוא הולך על משטח לא יציב מתאר את זה כבלונים. שאלתי אותו אולי זה קשור לנעליים, לסוג הסוליי או אם הליכה כשהוא יחף משנה משו והוא אומר שלא שזה תחושה בתוך כף הרגל ולא חיצונית אליה. לפי מה שהוא מתאר התיאום הבין שריר של הרגליים טוב אך שמתי לב שהוא הולך לאט. הוא גם מדווח שהוא סובל מכאב כאשר הוא עומד זמן רב או הולך. בישיבה אין לו הרגשה של כאב... האם יש דרך להקל תופעות פיזיולוגיות האלה מלבד פעילות גופנית ?? ( הוא מציין גם שהטיפול התרופתי שהוא מקבל לא ממש עוזר..)

בנוירופטיה סוכרתית יש הרס של קצוות עצבים מוטוריים ותחושתיים, בעיקר בגפיים התחתונות, ירידה במוליכות העצבית ופגיעה בשכבת המיאלין שעוטפת את העצב. היא יכולה להוביל לפגיעה קשה בתחושה הפרופריוצפטיבית בכף הרגל, לחוסר יציבות, פגיעה בדפוס הליכה ושיווי משקל ואף לתהליכים אטרופיים שריריים. הפיתרונות משלבים את איזון הסוכרת (להוריד את ההמוגלובין המסוכרר HBA1C מתחת ל-7) תרגול של כף הרגל עפ גירויים תחושתיים שונים, הליכה על משטחים מחוספסים, פיטה, תרגילי שיווי משקל והזרמת דם לפריפריה. טיפול תרופתי כגון שימוש בליריקה, יכל להקל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ