מאגרי גליקוגן ,תחושת רעבץביצועי אימון

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/09/2014 | 11:17 | מאת: נדב

היי חורש! הרבה זמן לא פרסמתי שאלה מקצועית לי אליך. אדם העוסק בתחום כושר סיבלותי עצים אשר משתמש במידה רבה במאגרי הגליקוגן שלו אבל בתפריט התזונה שלו מרבית הקלוריות הן מלחבון ושומן אז כמובן שכדי למלא מאגרי גליקוגן הגוף זקוק לחלבון או פחמימה בלבד לןכ יש סיכוי שהמאגרים לא יתמלאו בצורה אופטימאלית אז רציתי לשאול האם הגוף יכול לאותת לנו תחושת רעב מכיון שמאגרי הגליקוגן שלנו מדוללים ואנחנו לא ממלאים אותם כמו שצריך?למרות שבמאזן קלורי אנחנו במצב תחזוקה? לסיכום השאלה :האם מאגרים מדוללים של גליקוגן משפיעים על תחשובת רעב?

מחד, ירידה ברזרבות הסוכר בשריר ובכבד, יכולים ליצור היפוגליקמיה ועלייה בתחושת הרעב, מאידך מצב כרוני של מחסור בפחמימות יוביל למטבוליזם קטוני, ירידה ברמת האינסולין בגוף וירידה בתחושת הרעב. מכאן שמצב רגעי של ערעור המאגרים הסוכריים מוביל לעלייה ברעב, אבל כאשר מדובר במצב מתמשך תחושת הרעב דווקא תרד.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ