עלייה במסת שריר לנשים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/06/2014 | 00:48 | מאת: יעל

שלום, רציתי בבקשה לברר: אני בת 33 ועם מסת שריר של 24 אחוזים(יחסית נמוכה) לפי משקל מקצועי שבודק מסת שריר. במידה ובמשך שנה אעשה אימונים לעלייה במסת שריר במכון כושר ואעלה במסת השריר נאמר ל 29 אחוז (כמו אמא שלי שהיא מתעמלת), האם מסת השריר הזאת תשמר במידה ואחרי שנה אפסיק את האימונים עם מכשירי הכוח במכון הכושר? בעצם השאלה היא אם כדאי לעלות במסת שריר ולשמור על זה צריך כל החיים לעבוד עם מכשירי כוח ומשקולות... המטרה אצלי היא לעלות את מסת השריר על מנת לשרוף יותר קלוריות ביום. ושאלה נוספת: רכשתי את רצועות הטי אר אקס לבית והבנתי שלעלייה במסת השריר הן לא טובות. נתקלתי באתר אמאזון ברצועות כושר עם התנגדות שניתן להוסיף את כולן ביחד. האם אתה חושב שעל פי הנתונים של הקילו התנגדות של הרצועות הן טובות לעלייה במסת השריר לנשים בבית או שהן טובות רק ממש למתחילים? http://www.amazon.com/Black-Mountain-Products-Resistance-Exercise/dp/7245456313/ref=sr_1_2?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1402867939&sr=1-2&keywords=band+resistance תודה מראש

יעל בגדול, כן צריך להתאמן כל החיים כדי לשמור על מסת שריר, יחד עם זאת ההשקעה היא יותר גדולה בתהליך הבנייה ופחותה בתהליך השימור. לגבי שיטות האימון המתאמות לבניית מסה שרירית:אימון לעלייה במסה שרירית משלב האופן מסורתי תרגילי התנגדות, בעומס גבוה שאתה מסוגל לבצע בין 18 ל- 8 חזרות. תוכנית פרמידה עולה לדוגמה, מתחילה עם משקלים מעט נמוכים יותר עם יותר חזרות ולאחר מיכן משקלים גבוהים עם מעט חזרות, היא אחת הדרכים להשיג גירוי של מנגנונים שונים להביא להגדלת נפח הן של סיבי שריר מהירים (לבנים) חזרות נמוך והעומסים גבוהים והן של סבי שריר שמותאמים יותר לסבולת במשקל יותר נמוך. יחד עם זאת צריך להביא בחשבון שיש מאפיינים שונים בקבוצות שרירים שונות שדורשים חלוקה שונה של מספר החזרות והעומסים בהתאם לסוג הסיבים שמאפיין את השרירים, לדוגמה בשרירים קטנים יותר, כמו בשוק יש ריכוז סיבים לבנים גבוה פחות ולכן לתת יותר דגש לתרגילי סבולת עם מספר גדול יותר של חזרות ומשקל נמוך יותר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ