שאלות על פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/03/2014 | 23:39 | מאת: דניאל

שלום בן 40, עם עודף משקל (חריגה קלה מהנורמה בכולסטרול) סוכר תקין. 1. אם עשיתי בדיקת מאמץ לפני כמה חודשים והיה תקין, זה שולל בוודאות בעיה איסכמית, ומשכך אין כל הגבלה בפעילות אירובית בכל רמה (כמובן בלי להשתגע)? 2. מה הסיבה שאומרים שיש לבצע הליכה בקצב שמאפשר עדיין לשוחח? ואם הולכים בקצב שמקשה על שיחה אבל עדיין זה לא קוצר נשימה? 3. כידוע שכמו בכל דבר, גם בפעילות גופנית מתחילים בהדרגה, מה הסיבה לכך? האם כי מערכת שלד ושריר לא בנויה לזה, או שיש גם בעיה מבחינת לב ריאה? זה יכול להזיק או שזה רק עניין פרקטי של קושי? או שמבחינה תועלתית יש חשיבות לבניית הכושר בהדרגה? 4. האם יש הבדל בין רמת המאמץ בפעילות גופנית בין אדם בעל משקל תקין ואדם עם עודף משקל? האם אפשר לומר שאדם עם 20-30 ק"ג מעל הרצוי בעצם סוחב עליו משקל מיותר וממילא זה כמו מאמץ של אדם רגיל ששם עליו משקולת בזמן הפעילות? וברמה הפרקטית, אם נניח פעילות אירובית של הליכה נמרצת זה בערך 6 קמ"ש, האם אצל בעלי משקל עודף שיש עליהם עומס גדול יותר, הם ישיגו אותה תוצאה גם במהירות נמוכה יותר? תודה מראש על ההתייחסות

שלום, 1. בבדיקות מאמץ ארגומטריות יש טעות דיאגנוסטית של כ- 40%. צריך לקחת את התוצאות בערבון מוגבל. 2. פעילות אירובית בקצב שמאפשר שיחה, היא פעילות קלה- סביב 60%, מצריכת חמצן מרבית. להערכתי, לאדם בריא בגילך אמליץ לעלות לרמת פעילות עצימה יותר, שמאפשרת לכך להוצי משפט אבל לא לנהל שיחה. הרציונל הוא לעלות את הצריכה הקלורית ולשפר עוד יותר את הסבולת לב ריאה. טעות התפיסה מאחורי ההנחה שהעלת היא שאחוז השומן יהיה גבוה יותר בפעילות קלה מאוד ולכן זה טוב יותר להרזייה. אולם הערך הקלורי השומני האבסולוטי של פעילות לפי ההגדרה שהבאתי אני, יהיה טוב יותר. 3.כל ההסברים שהעלת נכונים. 4.אכן, רמת המאמץ גבוה יותר עבור הליכה במהירות של 6 קמ"ש כאשר מדובר באדם בעל עודף משקל- נסה ללכת עם משקולת של 10 ק,ג על הגב וראה מה קורה לדופק ולנשימה. מקווה שעניתי לשאלותך, בהצלחה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ