דעתך המקצועית

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/03/2014 | 05:24 | מאת: שבי

שלום חורש רציתי לשמוע דעתך על האימון שלי. שחקן כדורגל בן 23 כרגע פצוע(מספר שבועות) וכנראה אני יצטרך לעשות ניתוח במיניסקוס ורצועה הצולבת האחורית.(מחכה לתשובה של mri) כדי לשמור על כושר ארובי (אני שונא לרוץ ריצות ארוכות מסביב למגרש) אני מבצע את האימון הבא: תרגיל אחד לגב או חטירה עם משקולת/חטירה עם trx ואז 2 וחצי דק אופניים חזה:לחיצת חזה עם מוט/שכיבות סמיכה על trx 2 וחצי דק קרוס לחיצת כתפיים/הרחקת כתפיים עם trx 2 וחצי דק ריצה. מכרעיים על פיתה ריצה בהכיון 2 וחצי דק תרגיל להמסטרינג 2 וחצי דק אופניים. בסוף בטן וזוקפי גב +מתיחות כל התרגילם 3X12 . מה דעתך? טוב לשמר כושר ארובי של שחקן פצוע?2. טוב לפני ניותח (כנראה? תודה רבה!!!!!!

שבי, צר לי לשמוע על פציעתך, אני ממליץ מאוד גם אם יש חשד לקרע של המיניסקוס ואולי תצטרך לנתח, לקבל תוכנית לשיקום הברך על ידי איש מקצוע מתחום הפיזיותרפיה/פיזיולוגיה המותאמת למצב שלך ולפציעה שלך שאינה דומה לפציעה אחרת. ככלל אם אינך חש כאב מיוחד במהלך או אחרי התרגול התוכנית נראת לי סבירה, כדאי להוסיף גם תרגילי הרמת רגל בזיות שונות SLR, תרגילי פשיטת ברך בטווחים מוגבלים, חיזוק והארכה של קבוצות שרירים בהתאמה לפציעה, לנקודות העוצמה והחולשה שלך.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ