אימוני כושר אצל מתבגרים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

03/02/2014 | 11:26 | מאת: אורה

חורש שלום, יש לי בן בן 14.5 שמתאמן במכון כושר 2-3 בשבוע. במקביל הוא מקפיד מאד על תזונתו מבחינת אוכל בריא. זה מצוין כמובן, אלא שלאחרונה התחיל בתפיסה שהוא חייב לעלות במשקל על מנת להעלות מסת שריר. גובהו 1.74, משקלו 65 ק"ג, והוא בעל מבנה גוף שרירי למדי, אך רזה ולא רחב. הוא שם לו למטרה להגיע למשקל של 80 ק"ג. מאז שהחליט על "היעד", הוא נוטה להאביס את עצמו בכמויות אדירות של אוכל בארוחות ובין הארוחות, ואפילו אמר שהוא מרגיל את עצמו לאכול גם כשהוא לא רעב. או - שכשאינו רעב, הוא משכנע את עצמו שהוא רעב וכו'. זה כבר מדאיג מאחר ונראה לי מוגזם ולא פרופורציונאלי לגיל ולמבנה הגוף הטבעי שלו. אשמח לשמוע תגובתך. תודה, אורה

אורה, לצערי יש מגמה כזאת בחדרי הכושר להעמיד פיתוח מסה כערך עליון. אני מסכים שהיעד שהציב לעצמו בנך לא ריאלי. נראה לי שהוא זקוק להכוונה נכונה של גורם מקצועי כמו דיאטן ספורט שיסביר לו כיצד עליו לאכל וכמה רצוי להעמיס ולהציב יעד ריאלי לעלייה במסה שרירית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ