תסמינים מדאיגים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

02/10/2011 | 00:36 | מאת: פיצי

שלום, אני בת 26 זה כבר חודש שקורים לי כל מיני תופעות מוזרות, זה התחיל עם חום שהתפשט מהראש והמשיך עם עקצוצים בעיקר סביב האוזניים לפעמים גם בידיים וברגליים. כשהייתי אצל רופא הוא אמר שיש לי דלקת באוזן ושנפגע לי העצב, אך זה לא עבר לי. באתי שוב לרופא לאחר שיום אחד זה התחיל ממש להתגבר ונכנסתי להיסטריה מזה, העקצוצים היו לי גם בתוך הפה ובלוע הוא שלח אותי לבדיקות דם, שהם היו בסדר למעט ויטמין D שנמוך כבר תקופה ארוכה CMV חיובי וEBV חיובי לעבר (ז"א אומרת לא משהו עכשוי שאני עוברת עכשיו) בינתיים העקצוצים מתרכזים בעיקר בפה ונהיה לי תחושת קור בפה בשיניים באף ובגרון כמו עם סוכריית מנטה וכן יובש בפה, כשהלכתי לרופא על מנת לשאול אותו על הבדיקות הוא אמר שיש לי שילוב של מונו עם ויטמין D נמוך שגרם לי לדלקת בעצב ושאני צריכה לקחת לעצמי חופש ונראה לו שאני בחרדה אז הוא הביא לי משהו להרגיע, (חשבתי להרגיע את התחושות שאני מרגישה) הלכתי לקנות וקבלתי רמוטיב. אני קוראת את העלון המצורף ואני רואה שמדובר בתרופה לדיכאון?! מה אני בדיכאון אני לא מבינה? אני לא מרגישה בחרדה (רק מהתסמינים הלא ברורים שקורים לי לאחרונה)נכון שיש לי עומס בעבודה אבל אין לי שום תחושות כאלו? מה אני אמורה לעשות זה אמור לעבור מתי שהוא התחושות המעצבנות האלו? זה מכניס אותי לחרדה רק המחשבה על כך שאני בחרדה ואז התחושות מתגברות יותר. יש מצב שנמצאים בחרדה מבלי שיודעים? יש לציין שזה לא בא בהתקפים זה כל הזמן רק שאם אני שמה לב לזה יותר או שאני מדברת על זה אז התחושות מתגברות..

שלום לפונה, אני מבין שנעשתה אבחנה רפואית המסבירה את הסימפטומים, אך אינני מבין איזה טיפול רפואי ניתן לך בתגובה. ואם לא ניתן טיפול או המלצה לטיפול, מהו ההסבר לכך. את כותבת שפנית לרופא פעמיים, האם לאותו הרופא, האם הוא רופא א.א.ג, האם ניתנה הפנייה לנוירולוג או לדימות, האם פנית לחוות דעת שנייה. תרופת הרגעה היא עניין מועיל, אך צעד מקדים או מקביל שיש להתמקד בו הוא מיצוי התהליך הרפואי שהתחלת בו. בכל הקופות וברב המרכזים הרפואיים יש יחידה לטיפול פסיכולוגי, אשר מי מהם יכול ללוות אותך בתקופה זו, ולעזור לך להתארגן טוב יותר מול המערכת הרפואית וללוות אותך תוך התייחסות יותר ממוקדת לבעיות הצצות ביום-יום שלך. בהצלחה

03/10/2011 | 23:05 | מאת: פיצי

תודה על התשובה. אני הייתי אצל רופאת משפחה בפעם הראשונה לפני חודש שאמרה לי שיש לי דלקת באוזן והביאה טיפות. אחרי שבוע הייתי אצל הרופא משפחה (יש 3 רופאי משפחה במרפאה) שאמר שזה דלקת באוזן ושנפגע לי העצב ושוב נתן לי טיפות ואיזה כדורים למפרקים משהו ולאחר שבוע כשראיתי שזה לא עובר הלכתי לא.א.ג שאמר שהוא לא רואה שום דלקת ואם הייתה היא עברה. ולאחר כך הלכתי שוב לרופא משפחה (הקודם)והוא שלח אותי לבדיקות דם וכו'.. הטיפול שהוא הציע היה מנוחה לקחת חופש מהעבודה לקחת ויטמין D הביא לי פחיות שתיה של אנשים שצריכים תוספת קלוריות כי אמרתי שאין לי תיאבון ואת הרמוטיב וזהו.. השאלה שלי לא ברור לי האם תזונה לא מספקת או האם חרדה שלא נראה לי שאני נמצאת בחרדה או דיכאון יכולים לעשות כאלו דברים? זה לא מפסיק יש לי תחושת קור בכל מיני מקומות רגליים ידיים עיניים פנים וכו' ואח"כ חום ועקצוצים. מה זה למען ה'? אני מתכוונת לפנות לקבל חוות דעת שניה מרופא מומחה. אבל לפני רציתי לדעת האם זה יכול להיות באמת משהו פסיכולוגי. תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית