ביטוחן עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

30/03/2011 | 00:30 | מאת: יפה

בתי בת 10 רושמת בחוברות שלה שהיא אפס ולא שווה כלום מה ניתן לעשות ואיך ניתן למנוע זאת בתי חולת אפלפסיה ולוקחת קפרה למניעת התכווצות. ולאחרונה גם גליתי בעיוצ קשב ריכוז,בתודה יפה

שלום יפה, מחקרים מראים שיש קשר בין דימויו העצמי של הילד לבין ההתמודדות שלו עם מחלה גופנית כרונית וממושכת. עם זאת, את כאמא נדרשת פעמים רבות להתמודד עם פחדים וחרדות שלך עצמך ביחס לגדילה וההתפתחות של בתך, מה יהיה איתה, האם צריך לחשוש או לדאוג כשהיא מגלה סימנים של משבר ("אני אפס"..) ועוד ועוד דאגות. אני מציע לך בחום לגשת ולקבל הדרכת הורים מסודרת (בין פגישה אחת לשלוש) שתעשה אצל פסיכולוג רפואי המתמחה בטיפול בילדים ומשפחות, ויש מספר כאלה. פגישה שכזו, יותר מאשר היא תספק לך תשובות לשאלות הספציפיות (והחשובות) היא תאפשר לך להתבונן על כל הקשת הרגשית שלך, שמן הסתם מפעילה אותך בבואך לטפל בילדה ולהתמודד עם השינויים העוברים עליה. גיל 10 הינו המבואות של גיל ההתבגרות. זוהי ללא ספק תקופה חשובה שבה ניתן להשפיע באופן חיובי על המשך התפתחותה של בתך. בהצלחה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית