התקפי זעם לבת 8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

13/03/2011 | 16:07 | מאת: דנה

שלום רב, אני מודאגת מאד מהתנהגותה של בתי בת ה- -8. היא נכנסת להתקף זעם מכל עניין קטן, כועסת, מתפרצת, בוכה ולאחרונה אף מכה את המורה בכיתה: בועטת בה, דוחפת אותה. אם ילד בכיתה אומר לה דבר לא במקום היא כועסת, מתפרצת ומרביצה. קשה מאד להרגיעה. האירועים בחודשים האחרונים הם מדי יום. אנחנו מדברים המון בביית, מחזקים עלהתנהגותטובה וגם מענישים. ניסינו עיצוב התנהגות-לא ממש עובד. ברור לי שיש צורך בטיפול.אבל מי ומה? האם יש לך רעיון גם לעבודה בביית ובבית הספר? תודה דנה

שלום דנה, אני מניח שאתם אחרי השלב של הבדיקה הרפואית של דנה על ידי רופא/ת הילדים, במטרה לשלול שינויים בבריאותה הגופנית, האחראיים על השינויים ההתנהגותיים. במידה ולא אני ממליץ על פגישה משותפת עם הרופא/ה שלה. הכתובת הנכונה עבור בתך היא פסיכולוג/ית התפתחותיים, אליהם תופנו על ידי הקופה בה בתך מבוטחת. גם בסקטור הפרטי יש לא מעט פסיכולוגים התפתחותיים אליהם ניתן להגיע באמצעות המלצה (מהרופא/ה, ממני..) או דרך חיפוש ברשת האינטרנט. זהות הפסיכולוג/ית תלויה בעיקר באזור מגוריכם והדרך בה תבחרי בחיפושך (קופת החולים, קליניקות פרטיות). לידיעתך יש גם מרפאה התפתחותית טובה בשניידר- אני ממליץ, שם גם משלבים הדרכת הורים מסודרת. כל פסיכולוג התפתחותי יחבר בין הטיפול הפרטני/משפחתי לזה המערכתי מול גורמי החינוך. ובכל זאת חשוב להעלות זאת בשיחה הראשונה. בהצלחה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית