חרדת בחינות.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

16/01/2011 | 13:36 | מאת: גו'ן דו'

שלום לכם. אני לא יודע אם זאת הכתובת הנכונה לכתוב כאן על הבעיה שלי, אך הנחתי שאם זה לא, לפחות אולי תוכל להכווין אותי איפה כן אוכל לחפש ולאן לפנות. אני לומד כבר מספר שנים, ובשנה הראשונה חרדת הבחינות שלי הייתה נוראית, אחרי שנתיים כבר התחלתי ללמוד איך להשתלט עליה, אך אני מוצא פעמים רבים שאם הייתי רגוע, ולא חרד - ההספק והאיכות שלי ישתפרו פלאים. רציתי לדעת אם יש אולי ספר שאתם יכולים להמליץ לי לקרוא כדי לקבל עוד כלים איך להיפתר מהדבר הזה - "חרדת מבחנים". תודה מראש, גו'ן גו'.

שלום לך, הדבר ששמת אליו לב הוא החשוב ביותר, כדבריך "אני מוצא פעמים רבים שאם הייתי רגוע, ולא חרד - ההספק והאיכות שלי ישתפרו פלאים". הפסיכולוגיה יודעת לטפל היטב באדם הסובל מחרדת בחינות, ושימוש בגישה קוגניטיבית-התנהגותית הוכחה כיעילה מחקרית. הפורום הנוכחי עוסק בפסיכולוגיה רפואית ובנושאים הקשורים בהתמודדות עם חולי ופגיעות גופניות ולכן איננו המתאים ביותר עבורך. אנא הפנה את שאלתך גם לפורום לפסיכולוגיה קלינית ואו קלינית של הילד והמתבגר, לפיה התאמת גילך. בהצלחה מדרך ובבחינות. יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית