בת 85

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

08/01/2015 | 11:32 | מאת: אסתר

אימי בת 85 סובלת מהלב בשנים האחרונות מסוכר,אמי בבחינה נפשית חזקה ובריאה,אין לה שיכחה זוכרת עבר הווה עתיד...אבל בחודשים אחרונים מתלוננת שחול ניכנס לה לעיניים לראש לפנים ולכל הגוף,היא מתרחצת מס' פעמים ביום מחליפה בגדים מנגבת את פניה במגבונים סטריליים,יש רופאים שאומרים לה שבזיקנה יש כל מיני תופעות...לוקחת לוריוול להרגעה בת שעתיים,הצענו לה לבקר אצל פסיכיאטר ,אז הרימה את קולה בבטחון כהרגלה שהיא יכולה ללמד פסיכיאטרים ואינה זקוקה לפסיכיאטר,ולא מבינה למה לא נותנים לה כדור שלא תרגיש מה שהיא מרגישה במשך היום,מה לעשות ד"ר ?מה דעתך?האם רופא רגיל יכול לתת לה כדור שנותן פסיכיאטר?אנא תשובתך המהירה,תודה על הסבלנות

שלום אסתר, חשוב לקחת את אמא שלך לרופא שמטפל בה בשגרה. גם רופא משפחה יכול לרשום תרופות פסיכיאטריות. מכיוון שאמך מתנגדת לפגישה עם פסיכיאטר, פגישה עם הרופא המוכר לה יכולה להיות רעיון טוב. מה שאמך מתארת אלו שינויים בתחושות הגופניות, אשר יכולות לנבוע גם מסיבות רפואיות וגם מסיבות נפשיות. הרופא שמטפל בה יעשה את ההבחנה הזו, ואם הוא יצטרך שרופא מומחה אחר יבדוק אותה הוא יעשה זאת מול אמך. החרדה שלך מובנת. אומרים שאין זקנה קלה... עם זאת העירנות שלך למצבה של אמך חשובה מאוד. אנא שתפי את הרופא במצב מבלי להסתיר ממנו דבר. אשמח שתכתבי לי מה ההמלצות שלו.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית