חולה מונשם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

02/04/2013 | 19:51 | מאת: אייל

שלום דוקטור אבי הוא חולה copd קשה הנתמך חלקית במכונת הנשמה בביתו. לאחרונה הוא שוחרר מאשפוז ממושך, ואוכל מעט ובעיקר מסרב לשתות. הוא מרבה לישון, ודי אפטי רוב היום. בנוסף הוא עצבני מאוד, בעיקר כועס שאנחנו לא מאפשרים לו לצאת לסידורים שלו (הוא מתנייד עם מטפל סיעודי). קשה לשים את האצבע, אם מדובר בדכאון, בגלל שגילו לו תת פעילות של בלוטת התריס, שכמו שאתה יודע יכולה לייצר פיזיולוגית את כל התסמינים האלו. האם לדעתך הוא צריך טיפול תרופתי נפשי?, אני יכול לפנות לרופא שלו, אבל אני יודע שלפני שאספיק לומר את המילה פסיכיאטר היא כבר תרשום לו ציפרלקס. האם עליי להתעקש על בדיקה של מומחה? או שאולי זה לא כל כך נורא אם הוא ייקבל תרופות פסיכיאטריות לתקופה מסויימת, גם אם זו לא בהכרח הייתה הבעיה. בתודה מראש

שלום אייל, טיפול תרופתי בהחלט מומלץ לאדם כמו אביך שמתקשה לצאת את ביתו ומראה סימנים של דיכאון. אבל, על מנת לערוך הבחנה מבדלת נכונה יש להפגישו עם הרופא טרם הטיפול התרופתי, והכתובת הנכונה ביותר עבורו היא כמובן פסיכיאטר או רופא משפחה שמכיר את אבא. טיפול פסיכולוגי הופך רלוונטי אם לאבא יש נכונות לכך ובמקביל לטיפול תרופתי. יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית