שישת ימים בת ים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

26/12/2012 | 15:52 | מאת: נטלי

יהודה שלום, אני אחרי לידה כבר חודש , אני כל הזמן עצבנית אני מגיעה למצבים שאני אפילו לא יודעת את הסיבה שאני עצבנית , אני עושה מכל דבר סיפור. כל דבר קטן מעצבן אותי , בעלי אומר לי שיש לי התמוטטות עצבים . אך אני יכולה לטפל בזה ? אני ישמח לקבל מענה ממך מענה בדחיפות , תודה מראש נטלי ,

שלום נטלי, אני לגמרי מבין...זו אחת התקופות היותר מבלבלות בחיים כששמחה נמהלת בחשש והתחלות חדשות שזורות בשגרה דורשנית. תזכרי שזו תקופה שיש לה סוף, גם אם כרגע זה נראה נצחי. תנסי לשמור על שלושה כללי זהב- 1. תשמרי על תזונה, שינה והליכה יומית באוויר הצח ( בשקט!) 2. קבעי לך חברה טלפונית איתה תוכלי פשוט לעשות ונטילציה(שחרור לחצים) 3. תתעדי את מה שעובר עלייך. לפעמים תוך כדי כתיבה את מבינה עוד יותר טוב מה קורה איתך, ואפילו תתפלאי שמגיעות תובנות תוך כדי כתיבה מעבר לכך, דיכאון או יותר נכון שינויים במצב הרוח שכיחים בתקופה שאחרי לידה, כשהגוף והנפש נתונים בסערה פיזיולוגית ופסיכולוגית. אל תפסלי כמה פגישות ייעוץ עם פסיכולוגית רפואית מומחית לליווי נשים אחרי לידה יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית