שימוש במסכן חמצן לטיפול בהיפרונטילציה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

06/11/2019 | 12:36 | מאת: אביב

שלום, אני יודע שהיפרונטילציה מתבטאת בעלייה בריכוזי החמצן ובירידה בפחמן דו חמצני ובנוסף חלק מהתסמינים הם קוצר נשימה, נימלול באצבעות וכאב בחזה. לפני כמה שבועות לאחר צלילה חוויתי את התסמינים הנ"ל ומכיוון שזה התרחש לאחר צלילה הנחנו שזה דקומפרסיה. בשלב הראשון נשמתי במסכת חמצן והתסמינים עברו כפי שאמור להתרחש כתוצאה מדקומפרסיה. אם פשוט היה לי התקף חרדה או היפרוונטילציה האם נשימת חמצן דרך מסכת חמצן גם הייתה גורמת לתסמינים לעבור? תודה רבה, אביב

שלום אביב, אינני רופא ואינני מתמחה בתחום כך שאינני יודע בוודאות. אני כן יודע שאין קשר בין דקומפרסיה לבין עלייה בחמצן אלא בחנקן, כך שמתן חמצן מסייע להשיב שיווי משקל פיזיולוגי. אמת, כאשר נותנים חמצן בזמן התקף חרדה הדבר עשוי להעצים את ההתקף או לפחות לא לשפר את מצבו של האדם (למעט כמובן אם מדובר בהתקף חרדה של אדם עם מחלת ריאה המחייבת מתן חמצן).

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית