השפעת הנפש על הגוף - מקרה שקרה לי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

07/09/2019 | 19:21 | מאת: משה

לפני כשנתיים התחילו כאבים בגיד הפיקה בברך עד מצב שבקושי יכולתי לעמוד.בבדיקות הרפואיות ראו ממצא אבל לא כזה שמצדיק את מצבי. הייתי אצל מיטב האורתופדים בארץ. הייתי בלחץ היסטרי ברמה שביולי אוגוסט הסתובבתי בחוץ עם פליז והרגשתי גלי קור. הייתי מתוח ובכיתי ללא הפסקה. תוך מספר חודשים הכאבים החלו באותו מקום בברך השניה וגם קיבלתי דלקת בכתף ברמה שלא יכולתי להרים כוס או לפתוח דלת. הפעם זה,כבר נראה בבדיקות הדמיה. לקח לי עוד שנה וחצי עד שהמצב הוטב חלקית. כעת אני סובל מיבלת ויראלית ברגל כבר שנה שהטיפולים הקונבציונאליים לא עוזרים. אציין שהייתי,בן אדם ספורטיבי יחסית אבל מאוד מתוח וחרדתי. בנוסף אחד ההורים שלי היפוכונדר ואני תוהה האם כל הבעיות הפיזיות האמיתיות שיש לי הן ביטוי למשהו אחר. כל פעם שבעיה אחרת מוטבת בעיה חדשה צצה. מי הדיספלינה שמתעסקת,בתחום הזה?

שלום משה, לשאלתך הגורם אליו עליך לפנות הוא פסיכולוגים רפואיים שעובדים במערכת הבריאות, ויש כיום לשמחתנו לא מעט כאלה בכל בתי החולים ובחלק ממרפאות הקופות.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית