בקשת עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

14/11/2010 | 21:40 | מאת: ריקי

מזה כמה חודשים יש לי תופעה של עקצוצים בלשון והרגשת מתכתיות בפה. עשיתי על מיני בדיקות והכל תקין אצלי מסתבר שיש לי תסמונת שנקראת BMS שמה בעברית הוא תסמונת הפה הבוער. התסמונת כנראה שאין לה טיפול אולי רק כל מיני תוספי מזון וויטמינים למינהם. התופעה הזו ידועה בעיקר בקרב נשים היא יכולה להמשך עוד מספר חודשים אולי שנים והיא יכולה להעלם פתאום. קשה לי זה מצב של חוסר אונים שיש לך משהו שאין לו טיפול ספציפי אני חוששת שזה ימשך לעד זה מתסכל מעצבן מפחיד ומטריד אנא אם שמעתם על תופעה כזו ויש לכם יעוץ בשבילי אשמח לקבל.

ריקי שלום, כפי שאת מתארת וחווה, מצב זה מעורב באי נוחות וכאב. תסמונת זו לא הוכחה כנובעת ממקורות נפשיים, אולם ההתמודדות עמה גוררת לא מעט מצוקות נפשיות, כגון שינויים במצב הרוח וחרדה. מעבר לטיפול הרפואי המוצע (שכולל לרב משככי כאבים ותוספי מזון) טיפול פסיכולוגי-רפואי יכול לשפר את ההתמודדות שלך עם הכאב, ללמד אותך לערוך שינויים התנהגותיים במידת הצורך שימנעו את החרפת הבעיה, ולעבד את החוויה הרגשית השלילית המתפתחת במקביל להתמודדות. בסל של הפסיכולוגיה הרפואית יש כלים רבים שעשויים להקל עלייך רגשית ופיסית. אני מאמין שלאחר פגישה אחת עם פסיכולוג רפואי תוכלי יחד עמו לבחור את הכלים הנכונים עבורך ביותר. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית