אבחון

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

26/10/2010 | 17:34 | מאת: בת 58

אני כבר כמה חודשים ואלי יותר מזה רוצה לעשות קולונוסקופיה. הבעיה שההכנה לבדיקה מרתיעה אותי. האם יש אפשרות לבדיקה חלופית? כמו כן - אם כבר הולכים על קולונוסקופיה, מה עדיף? וירטואלית או רגילה? שמעתי שלכל אחד מהם יש חסרונות אחרים.

29/10/2010 | 01:04 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלוםרב גם קולונוסופקיה וירטואלית מצריכה הכנה זהה לזו של קולונוקופיה. ההכנה אינה נוראית אך כרוכה בדיאטה ללא סיבים למספר ימים ויום טרם הבדיקה כלכלה נוזלית ושתית חומר משלשל. בדרך כלל זהו השלב הקשה יותר מאחר ואת הבידקה לא חשים בשל ההרדמה הנעימה.הבידקה הוירטואלית טובה רק לאנשים ללא גורמי סיכון לסרטן המעי גס דהינו ללא סיפור מש או אישי של פוליפים או גדול במעי. לבדיקה הוירטואלית חסרון של חוסר איתור פוליפים קטנים ושטוחים, חוסר אבחנה של ממצאים אחרים כמו דלקת ועוד וקרינה. כמו כן קיים סכוי של כ- 30% שצריך לאחר הבדיקה הוירטואלית לבצע קולונוסוקפיה רגילה בשל ממצאים. יש לדן באופציות עם הגסטרואנטרולוג המטפל, לפרטים הקטנים יותר ולהחלטה על איזו בדיקה במקרה ספציפי

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול