שאלה בנוגע לאבי שהחלים מסרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

31/01/2011 | 10:44 | מאת: לירן

שלום רב, לאבי גילו סרטן במעי הגס לפני שנתיים בדיוק. הוא נתגלה לאחר שנים שהוא לא ביצע בדיקה קולונוסקופיה ולכן היה יחסית גדול אבל ניתן להסרה. הוא עבר ניתוח מוצלח כעבור כמה שבועות, הגידול הוסר בהצלחה כולל הסביבה הקרובה שלו. כשבוע לאחר הניתוח גם קיבלנו תוצאה של בדיקות שכל האזור של הניתוח נקי. מאז הוא ביצע עוד בדיקת קולונוסקופיה בחודש אפריל האחרון והיא יצאה נקיה לחלוטין. גם בדיקות הדם האחרונות שבצע אצל האונקולוג הם בסדר. הבעיה היא שבחודש האחרון חזר לו דימום קל בצואה (פעמיים), הוא נבדק אתמול אצל האונקולוג שאינו מומחה גסטרו, והוא אמר שהוא מרגיש משהו, אולי גוש, אבל לא ודאי ויש צורך בבדיקת גסטרו. שאלתי היא, האם יש סיכוי לגידול חדש? הרי רק לפני תשעה חודשים בבדיקה הכל היה נקי וגידול כזה גדל לאורך שנים רבות. תודה על העזרה, לירן.

31/01/2011 | 10:54 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב אם הדמם חוזר יש צורך לבצע בדיקה אנדוסקופית, יש סכוי שמדובר על בעיה מקומית בפי הטבעת אולם כדאי לבדוק דרך יעוץ אצל גסרואנטרולוג בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול