בדיקת דם סמוי בצואה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

26/01/2011 | 19:36 | מאת: אורי

כיצד ניתן להסביר את העובדה שבקופוץ חולים שונות הבדיקות שונות ? בקופ"ח כללית מספקים ערכה הדורשת 3 דגימות כפולות במשך 3 ימים הם גם מסבירים מה מותר ומה אסור לאכול וכיצד יש לנהוג לפני הבדיקה, מתי לא כדאי לבצע את הבדיקה וכו' לעומת זאת, בקופ"ח מאוחדת יש כלי לדגימה אחת (5 נגיעות בתוצרת) אין מגבלות ואיסורים, האם הם יותר חכמים מכולם ? או שמא הם רוצים יותר בדיקות קולונוסקופיה מכולם ???

30/01/2011 | 10:41 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שאלה מצוינת... אין אחידות בין סוגי בדיקות הדם הסמוי בצואה בין הקופות...מטעמים מורכבים הבדיקה המדויקת מכולם הינה הבדיקה האימונוכימית שקיימת דןקא במכבי. יש להדגיש כי בדיקות אלו אינן מגלות פוליפים אלא גדולים או פוליפים בשלב מאוד מתקדם, הקולונוסוקפיה הינה הבדיקה האולטימטיבית לכגילוי פוליפים

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול