התיעצות

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

08/01/2011 | 20:17 | מאת: גל

כבר בערך שלוש שנים אני מרגישה כאב בצד שמואל של הבן בחלק העליון אני בת 36 הייתי אצל גסטרו וביצעתי מס בדיקות כגון אולטרסאונד בטן, בדיקה בנשיפה ואנדוסקופיה שני הבדיקות הראשונות יצאו תקינות ובאנדוסקופיה נמצאה בקיבה דלקת קלה באקטרום גוף ופונצרם אין בתריסתריון -בול כיס- דלקת ארדציבית קלה בתהלך זה מה שהבנתי שכתוב בתשובה היום אני סובלת מאוד מצד שמואל של הבטן הוצע לי לעשות C/T אך פחדתי מהקרינה היום כשיש לי דם בצואה אני נדרשת לבצע את הבדיקה . שאלתי עים עלי לפחד האים קיים סיכוי שאני חולה? אני מאוד מפחדת עלי לציין שבהרגלי אכילה ובמשקל אין שינוי ויש לי תאבון.

08/01/2011 | 21:58 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב אכן כדאי לבצע קולונוסקופיה ואין מקום לחשש, בבדיקה זו אין קרינה. יתכנו ממצאים מאוד מגוונים ושונים החל מטחורים שאין להם משמעות רפואית רבה וכלה בממצא דלקתי או גדולי שניתן לטפל ברובם המכריע בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול