יציאות אחרי הקרנות

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

06/12/2010 | 19:02 | מאת: תותי

לפני שלוש וחצי שנים בהיותי בת 38, גילו אצלי סרטן במעי הגס,בגובה של 12 ס"מ מפי הטבעת. עברתי ניתוח לכריתת הגידול, ולאחר מס' חודשים, קיבלתי כימותרפיה 5 ימים ומקביל הקרנות 28 טיפולים. (על חמישה ימים נוספים של כימותרפיה ויתרתי מרצוני, גופי לא עמד בזה). משך כל תקופת הטיפולים, היו לי שלשולים קשים וחוסר שליטה טוטלי על היציאות. היום שלוש וחצי שנים אחרי, עדיין חוסר שליטה ביציאות, דבר שמתסכל אותי מאוד. אני רוצה לציין שאני בריאה לחלוטין, ללא שום טיפול, במעקב סדיר במחלקה אונקולוגית. מבקשת לדעת האם יש טיפול/ניתוח לחזור למצב נורמלי. תודה רבה

18/12/2010 | 18:55 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב התלונות יכולות לנבוע ממספר סיבות, הקשורות להקרנה, לסוג הניתוח ועוד, הדבר דורש הערכה על ידי המנתח וגם על ידי גסטרואנטרולוג ובדיקת תפקוד פי הטבעת וגם בדיקה אנדוסוקפית לשלול דלקת משנית להקרנות בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול