מהי הסטטיסטיקה של הנזקים עקב בדיקת קולונוסקופיה ?

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

10/02/2013 | 19:44 | מאת: יחזקאל

שמועות מדברות על התנקבות המעי.אחרות מדברות על סכנות הטשטוש שלא על ידי רופא מרדים. האם גם בבתי חולים הגסטרולוג הוא המטשטש,או רופא מרדים ? האם כל גססטרולוג מיומן בכריתת פוליפים?

07/03/2013 | 14:51 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שאלה חשובה מאוד היום אנו לרוב לא עושים בדיקות עם מרדימים רק במרקרים מיוחדים וגסטרואנטרולוגיםך עוברים הכשרה מיוחדת גם להרדמות עמוקות יותר חלקנו מיומנים יותר וחלקנו פחות בכריתות פולפיים, במיוחד הגדולים והמורכבים לכריתה כדוגמת פוליפים שטוחים שלרב נכרתים בבית חולים שעור הסיבוכים בקולונוסקופיה הוא 1 ל 2000 בדיקות ומאוד תלוי במקרה סבוכי ההרדמה מאוד מאוד נדירים תודה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול