משמעות ערך ברזל נמוך: סרטן ?

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

05/02/2013 | 18:50 | מאת: דני

לביתי בת 38 התגלה דם ורדרד ביציאה.היא נשלחה לבדיקת דם סמוי ונתגלה כחיובי.היא פנתה לבדיקת פרוקטולוג וזה קבע שאין טחורים ואמר שמיותר לעשות קולונסקופיה וכדאי לעשות בדיקת דם סמוי חוזרת בעוד שבועיים.הוא הסתכל על בדיקות הדם שלה והתיחס רק לערך ההמוגלובין שהוא תקין,אך הוא לא התיחס כלל,ואולי לא ראה שערך הברזל נמוך ביותר :28 (כאשר הערכים צריכים לנוע בין 60 ל-180. האם זו אינדיקציה מובהקת לאובדן דם עקב סרטן כלשהו?

07/03/2013 | 14:54 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום וסליחה על העיכוב מה שחשוב הוא ערך הפריטין שהוא הסמן המוקדם ביותר לאבדן ברזל הבדיקה של דם סמוי מחייבת קולונוסקופיה אין משמעות לדם סמוי חוזר בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול