פוליפ דלקתי

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

15/04/2012 | 16:33 | מאת: אנונימי

שלום רב, האם יש לרופא שעורך את הקולונוסקופיה אפשרות להבחין האם פוליפ שנכרת הוא דלקתי(סבלתי מקוליטיס) בטרם קבלת תשובה פתולוגית? בבדיקה נכרתו 2 פוליפים בגדלים, האחד 30 מ"מ והשני 1 ס"מ, האם צריך לחשוש?

15/04/2012 | 16:40 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב התשובה לשאלתך חיובית אם הבדיקה מתבצעת עם מכשיר ברזולוציה גבוהה HD או עם צביעות מיוחדות שמאפשרים אפיון הפוליפ תוך כדי בדיקה וגם אז לא תמיד. הבדיקה הפתולוגית היא הקובעת. בהצלחה

15/04/2012 | 22:19 | מאת: אנונימי

תודה רבה. במידה ובאבחנה ציין הרופא כי נכרתו שני פוליפים בשלמותם הנראים כפוליפ דלקתי וכן לא נמצא ממצא חריג בבדיקה, האם יש סיבה לחשוש? מאוד מודאגת

16/04/2012 | 10:32 | מאת: ד"ר רויטל קריב

אין מה לחשוש! הפוליפ הוסר

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול