הליך מועדף להסדרת המעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

02/03/2012 | 16:58 | מאת: אסף

שלום, שמי אסף ולאדם הקרוב לי מצאו במעי הגס פוליפים ממאירים, על כן הומלץ לו לערוך ניתוח להסרת המעי. (זאת וכמו כן בשל מיקום הפוליפים בנקודות "הכיפוף" שלו). האופציות העומדות לאופן ביצוע הניתוח הן ניתוח "פתוח" ולפרוסקופיה. רציתי לדעת מהן היתרונות המרכזיים בכל שיטה, ואשמח אם תוכלולהוסיף אם ישנה עדיפות לאחד ההלכים, לאור התמונה הקלינית, שבה מיקום הפוליפים במוקד בכל נקודת "כיפוף" של המעי הגס. תודה רבה, אסף

11/03/2012 | 22:36 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום אסף מאוד תלוי בטיב הפוליפים, הרקע הרפואי המצאות פולפיים במעי ועוד ועוד.. כמובן שלא אוכל לתת יעוץ מלא. היתרונות של גישה לפרוסקופית הינם החלמה מהירה יותר ופצע ניתוח קטן יותר, ובהתויה של פוליפים אנו נוטים להשתמש בטכניקה זו. יש לבדוק התאמה לגישה זו על ידי משקל, מחלות רקע ועוד ועוד...חשוב לדעת שהפולפיים סומנו על ידי מבצע הקולונוסוקפיה טרם הכריתה לשם אבחון מדויק שלהם על ידי המנתח בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול