נתוח מעי הגז סרטני ללא גרורות לגיל 90 בריא

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

09/09/2011 | 11:00 | מאת: רודי

אבא בן 90 בריא ללא תרופות.עירני זיכרון נורמלי .קורא עיתונים. שיחה קןלחת.יש מטפלת לצרכי יום יום.ללא חתולים.צריך עזרה בהליכה.בדיקת קולונסוקופיה התגלה סרטן במעי הגז ללא גרורות.אי לך הוחלט לנתח להסרה של קטע מהמעי הגז ללא התחשבות בגיל כי כל בדיקות הדם תקינות ולא סובל ממחלות כירוניות.שאלתי: האם לאחר החלמה חוזר לחיי יום שגרתים?או חיי היום יום משתנים למצב של אי יכולת לתפקד ואולי סבל יום יומי?

10/09/2011 | 22:08 | מאת: ד"ר רויטל קריב

בדרך כלל היתוח עובר כשורה ללא סיבוכים וללא ירידה משמעותית בא.יכות החיים ולכן מוצע גם בגיל המבוגר. נוכחות סטומה נקבעת בעיקר לפי מיקום הגדול. בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול