דחיפות ניתוח - סרטן מעי גס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

03/08/2018 | 23:18 | מאת: אילת

שלום רב, האבחנה של אבא שלי - גידול בקולון ימני מסוג אדנו קרצינומה(adenocarcinoma ) בגודל 4 ס״מ. בבדיקת c.t שבוצעה, ללא עדות ברורה לפיזור משני. האם ניתוח ב 19/8 אינו מאוחר מדי ? מהי מהירות התפתחות סרטן מסוג זה ?

שלום אילת. סליחה לשמוע על האבחנה של אבא אבל נשמה שאובחן מוקדם יחסית ומקווה שרק ניתוח יספיק לו. במיוחד שסיטי נקי. צריכים לראות פתולוגיה סופית אחרי הניתוח לגעת אם יהיה צורך לטיפול משלים אחר כך. אין שום בעיה בכלל להמתין עד ה19/8. תרגישו רגועים לגמרי. אין סיכוי של החמרה תוך זמן כל כך קצר. אנחנו יודעים שהתפתחות של הסרטן הוא איטי מאוד וזה אצלו כבר בין חודשים לשנים. אין בעיה להמתין אפילו יותר, עד 6 שבועות בלי דאגה ויש אנשים שממתינים יותר. שיהיה לו בהצלחה רבה.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול