ניתוח להסרת הגוש במעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

20/11/2017 | 17:14 | מאת: חגיי

האם ניתן לנתח ולהוציא את הגוש שנמצא במעי הגס אשר התפתח עם גרורות לריאות ? כי הרופאים לא ממהרים לנתח.צודה חגיי

חגי הי, נא לראות תשובה שלי לשרית. אם יש גרורות וגידול מקורי לא גורם חסימה או דימום מסיבית אז הרבה יותר טוב להתחיל עם טיפול כמוטרפיה נגד גרורות כדי להשתיק יחסית את המחלה קודם. אחר מכן לראות מה מצב של הגרורות ואם אפשר להתחיל לנתח לטפל בהם וגם הגידול מקורי. אם מטפלים קודם את הגידול אז הגרורות יכולים להמשיל להתפתח וזה מה שמסכן את החיים של המטופל בשלב זה. דר וייט

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול