צואה שחורה במשך כמה ימים

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

30/08/2017 | 01:43 | מאת: משה

שלום. זה אולי ישמע קצת סיפור מצחיק, אבל אני באמת רוצה לוודא שאני יכול להיות רגוע. ביום שבת אכלתי "פסטה שחורה" - פסטה שצובעים בשחור בעזרת דיו של דיונון. אתמול ושלשום, הצואה שלי הייתה בצבע שחור, היום כבר לא. מן הסתם הנחתי שהסיבה היא הדיו מהפסטה, אבל קראתי שיכולות להיות סיבות אחרות לצואה שחורה. רציתי לשאול האם זה באמת סביר שהדיו ישפיע ככה על צבע הצואה והאם מומלץ שאלך להיבדק (אני בן 30)

שלום משה, שאלה ובעיה שיכול להיות באמת מצחיק. יש סיכוי לא קטנה שזה בגלל הפסטה אבל תמיד דואגים שיציאה שחורה זה בגלל דימום במערכת העיכול העליון - בדרך כלל קיבה - שמגיע שחור ביציאה. תמיד יותר נכון להיבדק אצל רופא ואני ממליץ בדיקות דם אצל רופא משפחה ובדיקה אחר מכן אצל רופא גסטרו - להיות מאה אחוז שאין מה לדאוג. כל טוב, דר וייט

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול