סרטן המעי הגס/הדק - דחוף

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

13/03/2017 | 14:22 | מאת: יעל

שלום מזה כמה שבועות כאבים בבטן תחתונה מצד שמאל וכן באזור המותן . מקרינים גם לגב. מלווים בבחילות. בבדיקה אצל רופא נשים, לא הצליח לראות את השחלה השמאלית אך שאר הבדיקה תקינה . מיפוי עצמות - תקין. גסטרוסקופיה + קולונוסקופיה לפני כ- 8 חודשים - תקין. אני חוששת כי יש לי גידול במעי הגס/הדק. כיצד אני יכולה לשלול סרטן ? האם הדרך היחידה לעשות שוב בדיקת קולונוסקופיה ? אודה לתשובה בהקדם בברכה יעל

יעל, הי, אני מבין את הלחץ שלך והכי טוב זה לפנות לרופא משפחה טוב, רופא גסטרו או כירורג. צריך לדעת גיל שלך, רקע של הכאבים ותלונות אחרות. כמובן גם כן הרקע רפואי שלך גם חשוב ולעבור את הבדיקות שעשית עד עכשיו. כמובן צריך להבין למה לא ראו את השחלה שמאלית שלך. אם כל הבדיקות שעשת הם תקינות, צריך בנוסף לעבור על בדיקות דם / שתן כלליות. קרוב לוודי הבדיקה / בירור הבה שאת צריכה לעבור זה סיטי (CT) בטן/אגן עם שתייה וזריקה דרך הוריד. אבל כמו שאמרת הכי טוב זה לפנות אחד מרופאים כנ"ל לבדוק אותך וכו. מקווה שהתלונות עוברות ואין לך שום בעיה. תרגישי טוב. ד"ר וייט

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול