מתי לבצע בדיקת קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

13/03/2017 | 12:43 | מאת: איתן בן ישי

לפני 15 שנה עברתי קולונסקפיה נמצא פוליפ קטן בקולון ימני הפוליפ נצרב. בשנת 2007 נמצאו 2 פוליפים קטנים שנצרבו .בשנת 2011 normal colonoscsopy האם יש צורך לבצע עוד בדיקה ומתי.אגב ביצעתי בדיקת דם בצואה היה תקין. אני בגיל 71 .תודה

שלום איתן, בגדול ההחלטה מתי לבצע קולונוסקופיה תלוי מתי האחרונה, מה הייתה, סיפור משפחה של סרטן / פוליפים ומצב קלינית של המטופל. אם עשית ב2011 והיה תקין, הרוב של ההמלצות ממליצים לבצע אחרי 5-10 שנים. בהצלחה, ד"ר וייט

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול