ממצאי CT

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

16/06/2011 | 23:44 | מאת: לימור

שלום ותבורכו על הפורום לאימי נמצא בקולונוסקופיה גוש במעי היורד שנראה ממאיר ממצאי CT מהיום הדגימו בכל אברי הבטן דרכי מרה טחול כבד וכן שאר אברים הכל תקין תודה לאל נמצא גוש קונצנטרי במעי היורד בסמיכות לכפף הטחול הגורם לעיבוי והצרות החלל אורכו 3 סמ שאלתי 1. האם לפי ממצאי ה-CT ניתן להירגע ולאמר שאין גרורות בגוף? 2. גודל הגידול מצריך כריתה בניתוח או שיש אופציות נוספות 3. המנתח בו אני מעוניינת יוכל לנתחה רק בתחילת יולי האם אין סכנה בהמתנה ועדיף לנתח לאלתר גם אם אצל מנתח אחר?

17/06/2011 | 09:52 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב כריתת הגדול מצריכה אכן ניתוח, אין עדות לגרורות הנינות לזהוי באמצעי ההדמיה- הברור למעורבות מיקרוסקופית תתבצע על ידי בדיקה פתולוגית של התכשיר הניתוחי וקשרי למפה באזור משך הזמן עד לניתוח, סביר בהצלחה

17/06/2011 | 21:44 | מאת: לימור

צר לי שאני מקשה בשאלותיי אבל אימי צעירה ואני מאוד מאוד מאוד מודאגת לאור תשובתכם אני מבינה שתוצאות ה-CT בעצם אינן קובעות דבר השאלה היא האם מנסיונכם יש אפשרות בה סיטי לא רואה גרורות אך בעת פתיחת הבטן והוצאת הגידול יראו גרורות מיקרוסקופיות ברמה כזו שזה אפילו לא ניתן לריפוי? האם לא אמורה להיות הלימה מסויימת בין הסיטי למתרחש בפועל בגוף? בנוסף לא הבנתי מה זה " זמן סביר" האם זה בסדר לחכות שבועיים או שעליי לנתח כבר מחר יש לי אפשרות להקדים רק עם מנתח אחר בבקשה עזרו לי וענו לי בכנות תודה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול