ממצאי קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

13/06/2011 | 00:15 | מאת: לימור

שלום אימי בת 56 עם סיפור משפחתי עשיר ביותר של סרטנים... עברה היום קולונוסקופיה הרופא כתב שיש ממצא פוליפואידי שנראה ממאיר בצורת פרסה וכן ציין שהוא דימם מאוד שנגעו בו את משמעות הממאיר הבנתי שאלתי מה המשמעות של הצורת פרסה? מה המשמעות של זה שהוא מדמם? מה הסיכוי שלא יהיו גרורות? מודאגת מאוד מצפה לתשובתך תודה

13/06/2011 | 00:24 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב אין ממש חשיבות לצורה מלבד שהיא תומכת בגדול ממאיר, אך בכל מקרה יש להמתין לתוצאות הביופסיות, אין חשיבות לכך שהממצא נראה מדמם. בקרוב תשלח לבצע CT לשלול פיזור גוררתי ולאחר מכן לניתוח. עדיין רוב הגדולים ללא שליחת גרורות בעת האבחנה. לאור הסיפור המשפחתי, מומלץ להגיע בשלב כלשהו ליעוץ גנטי באחד מהמרכזים הרפואים המתמחים בסרטן גס על רקע משפחתי כגון המרכז הרפואי תל אביב, בילינסון הדסה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול