חמי וחמותי מתנחלים אצלי בבית

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

20/08/2015 | 07:48 | מאת: משה

שלום, רציתי להתייעץ לגבי בעיה שמציקה לי זמן רב. אנחנו זוג עובד. אני נמצא רוב הזמן מחוץ לבית ואישתי חוזרת מהעבודה בסביבות 17:00 , 18:00. יש לי 2 בנות: אחת בת 6 - על הספקטרום האוטיסטי ותינוקת בת שנה. ההורים של אישתי מטפלים ב-2 הבנות הם באים אלינו כל יום ובאמת עוזרים הרבה מאד אך הם חיים פה על חשבוני. אוכלים מדליקים את המזגן לכל היום והולכים כל יומיים לסופר ואני משלם הכל. יש לי המון הוצאות על סופר, חשמל, מים, טיפולים, מכוניות וכו אני מוציא לפחות 10000 שח כל חודש. אין כימיה ביני לביו חמי וחמותי ולא בא לי לראות אותם הם כחל יום גרים בבית שלי. זה הגיע למצב שהבנות שלי כבר לא באות אלי כי אני עובד קשה מאד בהייטק ולא רואה אותם והבנות מעדיפות את הסבא והסבתא עלי. הסבתא היא אישה שטלטנית ומחנכת את הילדים אך מצד שני משחקת איתם ומעניקה להם אהבה. אני לא יודע מה לעשות. לדעתי זה יימשך כל החיים עד שהילדות יהיו בנות 16. היא תבוא לקחת אותם כל יום מבית ספר ותשמשיך לחיות פה על חשבוני. אני לא יודע מה עושים? תודה

שלום מעצם זה שאתם עובדים אתם זקוקים להורים , האלטרנטיבה היא לשכור מטפלת ושמר את יחסי המשפחה לזמנים מוגבלים. ברור כי למטפלת יש גם עלות והדבר הראוי ביותר הוא לקיים שיחה עם אישתך ולהתייחס לכל המרכבים הן ביחס עלות תועלת משמע מה יעלה זול יותר וכמובן לקחת בחשבון את טיב היחסים שלכם ולתת להם את המשקל הנכון. במצב שכזה בו אתם מוציאים כסף ואולי יותר מהנדרש כיוון שחלק מההוצאות הם של ההורים ובנוסף אין כימיה בינכם הייתי נדרש לפיתרון אחר בו איני מערב בין המשפחה סוג היחסים והכסף כדי שהדברים לא יהיו כרוכים זה בזה מעצם יצירת תלות שתלך ותגדל ככל שהזמן יעבור. רצוי מצב שכזה לעצור מוקדם ככל האפשר

20/08/2015 | 16:03 | מאת: משה

לאישתי מאד נוח שההורים שלה גרים חיים על חשבוני כי היא מאד קשורה אליהם. והם גם חוסכים לנו את הכסף של מטפלת אבל מבזבזים על כך שהם אוכלים שם וגרים שם. מצד שני אני לא יודע מה זה יגרום לבנות שלי. כלומר אם זה משפיע עליהם לרעה שכל היום סבא וסבתא איתם. הסבתא היא למעשה אמא שנייה שלהם

מנהל פורום משפחה וזוגיות