מערכת היחסים בין אח שלי לבת זוגתו

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

12/06/2015 | 15:46 | מאת: שחר

שלום, אני לא בטוחה שזה מאוד קשור לפורום הזה אבל בכל זאת אשמח מאוד אם תוכלו לקרוא, ואם יתאפשר אז גם לעזור. אז ככה, אח שלי בן 24, יש לו חברה כבר 6 שנים. קשה להעביר בצורה מוחשית את הקשר ביניהם, אבל אנסה לתאר בקצרה. חברה שלו היא אדם מאוד אובססיבי, בכל תחומי החיים בעיקר כלפיו. היא ניתקה אותו מהמשפחה שלו, מההורים, מהאחים (אני ואחותי) ומהחברים שלו. כל דבר שהוא עושה הוא רק איתה ביחד. היא לא מסכימה לו לדבר עם אנשים אחרים חוץ ממנה. זה נראה כאילו היא שולטת לו על המוח, כאילו אני לא מכירה אותו, כאילו הוא כבר לא אח שלי. ברגעים הבודדים שאני איתו לבד פתאום אני רואה שהוא חוזר להיות עצמו, הוא מחייך וצוחק ואפילו יושב לדבר איתי. כשהיא אצלנו בבית תמיד יש פחד- איך היא תגיב או מה היא תעשה אם אנחנו נגיד ככה וככה.. היא לא עושה שום דבר בעצמה (לדוגמה אם מכינים משהו לאכול אז היא יושבת ואומרת לאח שלי מה לעשות). היא שתלטנית, כפייתית וצבועה. היא משפילה את אח שלי, ואוסרת עליו לעשות דברים שהוא אוהב. אני לא פסיכולוגית ולא חושבת שהיא אי פעם עברה אבחון, אבל לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שיש לה מחלות נפשיות. למה הוא נשאר איתה כבר 6 שנים? מה הוא מוצא בה? אלה שאלות שאני באמת לא יודעת לענות עליהם. לא משנה כמה ניסינו לדבר איתו שיעזוב אותה, שהיא לא בשבילו, שהוא סובל איתה, הוא פשוט סירב לראות את המציאות. אמא שלי מאוד סובלת מלראות אותו עובר את זה והיא אפילו חולה פיזית מכך והמשפחה שלי כבר מפורקת בגלל המצב. אנחנו מפחדים לנקוט באמצעים קיצוניים יותר כדי שהוא לא ימחק אותנו לגמרי ויעזוב את הבית. אני חושבת שבקרוב הם יעברו לגור ביחד, יקנו אוטו ואולי אפילו יתחתנו. אני לא יכולה לשבת מהצד ולא לעשות כלום. אם הם יתחתנו ויוולדו להם ילדים, הוא פשוט יסבול כל החיים שלו ואחר כך יהיה הרבה יותר קשה לצאת ממערכת היחסים הזאת. אני לא יודעת מה לעשות יותר, אשמח אם תוכלו לייעץ לי כיצד להתמודד עם המצב ומה ההורים שלי עוד יכולים לעשות כדי לגרום לו להתעורר.זה פשוט לא יכול להימשך. תודה רבה, שחר.

שלום המקרה המתואר מורכב עד מאוד ועל מנת לאפין אותו ובעיקר לספק תשובה הולמת או מקצועית נדרשות יותר מפגישה אחת. לצערי איני יכול מבחינה מקצועית לספק תשובה בכתב בפורום זה, למקרה מורכב כפי שתואר, אליו שותפים כמה אנשים ,אשר לבטח לכל אחד גירסתו, תפיסתו ופרשנותו. אם תחליטו אתם מוזמנים לתאם פגישה אישית.

מנהל פורום משפחה וזוגיות