מיואשת

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

19/04/2015 | 03:19 | מאת: איילה

באחד הויכוחים שהיו קשורים למשפחה המורחבת ,אמרתי לו שאני עושה כבוד לאחיו ולמשפחה שלו למרות שפגע בנו מאד בעבר , ושבחיים לא ישכח איך אני כיבדתי אותו ואת המשפחה שלו כשהשבעה של אביו הייתה פה ; לקחתי שבוע חופש מהעבודה על חשבוני .כל יום כל היום טיפלתי והגשתי והכנתי להם ולכולם ארוחות משבע בבוקר ועד עשר בלילה על הרגליים בלהגיש להכין לנקות ... והכל מתוך כבוד ורצון אמיתי . אבל הוא שכח . ובסוף הויכוח אמר שיעזוב את הבית כש הכל יגמר . כל ויכוח איתו מסתיים באותן מילים אני אעזוב ותשארו פה .. זה אני... ואתם - את והילדים . תמיד זה הוא ואנחנו . מתי הוא יראה אותנו חלק ממנו ?? כבר התיאשתי ממנו . כל פעם אותו הדבר כשאני כועסת בצדק או שלא בצדק הוא מאיים לעזוב . זהו זה כבר לא מזיז לי . נראה שכל החיים הוא נע בין הרצון להשאר ( יש לו זוגיות נוחה ; הקשבה - כשמשהו קורה אני והילדים תמיד לצידו, שירותים ,בית חם , משפחה חמה ,וסהכ המון חופש - הוא יוצא בגפו הרבה עם חברים בארץ ובחול . כל הדברים הללו ביחד - רוב האנשים לא זוכים להם ) לבין הרצון לעזוב . כל פעם כשיש משבר הוא נסוג , לא נמצא ממש בשבילנו וכשזה מתפוצץ הוא מאיים לעזוב . כאילו שהוא מחכה להזדמנות וגורם לכך שתגיע כדי שיוכל בסופו של דבר לעזוב . אני מאמינה שמתישהו זה יקרה , ועדיין כשיחליט לעזוב הוא יאמין שזו אני שלא הייתי בסדר . מעולם לא לקח אחריות .ואני מעריכה ומכבדת כי בזכותו יש לי נוחות , מצב כלכלי מעולה .אבל אין לי עזרה ממנו , אין תמיכה- גם במה שקשור לילדים ,אין הקשבה,אין אמפטיה , אין שיתוף (לעיתים רחוקות כשהכל בסדר כיף לנו והוא יותר קשוב.)ויש המון זלזול. נמאס לי ואני מיואשת מהמצב . אם יחליט ללכת שילך ... אשמח לתגובות

שלום לך הסוגיה הזו מורכבת מכדי שאוכל באמת לתת לך פיתרון..איו בדברים האלה קסם. הדברים נשמעים טעונים ומורכבים, מלאי כעס, תסכול מירמור, משני הצדדים.לצערי ההצעה היחידה הכנה והאמיתית לתת לך היא לשאול את בעלך האם הוא מעוניין לפתור את המצב הנוכחי ולהיכנס למערכת התחייבות של טיפול זוגי. קשה לי להאמין כי ללא שינוי הדפוסים הקיימים תוכלו למצוא פיתרון לחיים טובים אוהבים ומכבדים אם תרצי לפנות אלי תוכלי 0542137277

03/05/2015 | 01:03 | מאת: איילה

מתי ,תודה רבה על תשובתך .לא אחת הצעתי לו ללכת לטיפול זוגי אך הוא טען ואני מצטטת : זה לא יעזור, אם את רוצה לכי את. ואכן בהמשך למאמציי על שימור המערכת הזוגית הלכתי . קבלתי ייעוץ אישי שבו הונחתי להתייחס לטענותיו ולנסות להבין יותר ובמקביל לדבר איתו באופן חיובי שלא יגרום לו למגננה . עשיתי כל זאת , אך מכיוון שזה היה חד צדדי , זה כמובן לא עזר . (ייעוץ אישי יכול לתת הכוונה להשאר או לעזוב אך אין בו כדי לשפר את הזוגיות כאשר אין שיתוף פעולה משני הצדדים ) לאור העובדה שהוא עובד סביב השעון ובאמת לא חוסך שום דבר חומרי מכולנו ,רציתי לדעת אם הגזמתי כאשר ביקשתי ממנו את שלושת הדברים הללו :1. הייתי רוצה שישאל אותי אם זה אפשרי לפני יציאות שלו לבילויים בארץ או בחול, 2.אמפטיה 3.קצת שיתוף פעולה בבית תשובתו היתה :ככה אני , וזה מה יש. לא מתאים לך . שלום ! אז... תודה :)

מנהל פורום משפחה וזוגיות