בת 17 בזוגיות אובססיבית

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

02/06/2012 | 20:00 | מאת: דנה

אחותי הקטנה נמצאת בקשר זוגי כחצי שנה עם בחור בן 30. הבחור אובססיבי לגביה, אם היא לא עונה לו לטל' במשך כמה דק' הוא מתחיל להתקשר בטירוף, ניתק אותה מכל החברים שלה. גרם לה לנשור מבית ספר ולעזור את הבית. אחותי הייתה אדם כל כך חברותי, תמיד הייתה מוקפת בעשרות חברים קרובים, וכרגע נשארה לבד. היא החליפה את מס' הטל' שלה ויש אותו רק לשתי חברות שלה. הוא לא נותן לה ללכת לחברות מחשש שיהיו שם בנים. היא לא מגיעה הבייתה. ידיד קרוב שלה השיג דרך חברה את המס' החדש שלה והתקשר. הוא ענה לו והחל לצרוח עליו שלא יתקשר יותר, ואז התקשר לחברה שנתנה לידיד את המס' וצעק גם עליה. המשפחה פוחדת להתערב מחשש שהיא תתרחק מאיתנו עוד יותר. אני ואחותי היינו כל כך קרובות בעבר. אני עדיין מתעקשת עליה, מתקשרת אליה כל יום ומנסה לשכנע אותה לבוא לבקר אבל המצב רק מחמיר. אנחנו לא רוצים לפנות למשטרה להגיש תלונה (היא הרי קטינה) בגלל שאנחנו פוחדים שזה ירחיק אותה יותר. כרגע היא גרה אצלו במרחק שעה נסיעה מאיתנו, לא לומדת, ניתקה קשר עם כל החברים והוא הפך לכל עולמה. היא אמורה להתגייס עוד שנה אבל גם זה כבר לא בטוח. האם הוא יתן לה להתגייס? האם הוא יכניס אותה להריון בכוונה בשביל לקשור אותה אליו לעד? אנחנו אבודים ולא יודעים לאן לפנות וכיצד לפעול.

08/06/2012 | 18:34 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום אני מבינה את התסכול ותחושת חוסר האונים שלך כאחות וגם של המשפחה. אכן נשמע שאחותך נשאבה לתוך קשר אובססיבי ואביוסיבי. אני מבינה את הרצון שלך לחלץ אותה מתוכו. אני שומעת שיש זהירות גדולה מצדך ומצד המשפחה שלא לקרוא לילד בשמו מפחד שהיא תתרחק. אולי אתם צודקים, אבל אולי גם לא. בכל זאת אחותך רק בת 17 ויתכן שהיא צריכה הכוונה יותר ישירה מצדכם. מאיפה את יודעת שהיא תתנתק? אולי בטווח הקצר היא תרצה להתרחק אבל יתכן שהדברים יחלחלו עם הזמן וכן ישפיעו. האם ניסיתם להפנות אותה לטיפול רגשי? יכול להיות שהיא תענה בחיוב אם תציגו את זה אני בדרך! לא מאיימת ובלי להעביר מסר שזה בשביל לעזור לה להיפרד. ואם המסרים הישירים יותר או הניסיון לקחת אותה לטיפול כולל התעקשות אמפתית ורגישה על זה לא יעבדו, אולי צריך להניח לזה ולתת לה ולזמן לעשות מה שיעשה. אני חושבת שאין לכם מה להפסיד כרגע, נסו כל מה שאתם יכולים כדי לעזור לה ובעיקר להביא אותה לטיפול כי נשמע שהיא זקוקה לו.

20/12/2012 | 00:13 | מאת: זהירות

ממה שהסבירו לי - כך קשר אלים ומתעלל עלול להתחיל; בכך שהגבר מרחיק את הבת מכול הקרובים אליה, מהמשפחה, מהחברות הקרובות, ואז הוא קונה אותה ומשעבד אותה אילו. נוסף לכך, הקנאה המטורפת שלו גם כן מעידה על המצאות דפוס אלים של גבר מכה! אני דווקא כן הייתי פונה למשטרה. זהירות!!!

מנהל פורום משפחה וזוגיות