שאלות מעצבנות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

11/11/2011 | 11:56 | מאת: שני

שלום רב. יש לי 2 בעיות מעצבנת עם בן זוגי. 1. בן הזוג שלי שואל אותי המון שאלות ואני תמיד עונה לו אבל אחרי זמן קצר (לפעמים חמש דקות או לפעמים שעה) הוא שואל את אותה השאלה והדם שלי עולה לראש. אני מסיקה מהשאלות שלו שהוא שואל שאלה אבל לא מקשיב לתשובה. לשאלה הראשונה אני עונה בסבלנות ואם הוא שואל עוד פעם אני עונה כך:" שאלת אותי את השאלה וכבר עניתי לך עליה. לא הקשבת לתשובה בעיה שלך". האמת זה מרתיח אותי. למה לשאול אם אתה לא מקשיב??? 2. אני מרגישה שבעלי הפך להיות נטול קבלת החלטות מאז שאנחנו יחד. הסבר...כל דבר אני צריכה להגיד לו איך ומדוע. למשל...נשאר בורקסים בערב אז ביקשתי שיעטוף ויכניס למקרר אז הוא שואל אותי במה לעטוף. נו באמת.... עד שהכיר אותי ידע שיש ניילון נצמד ומאז שהוא איתי אין לו מושג בכלום. ויש לי עוד מאות דוגמאות. מרגישה כאילו הוא מטיל עלי את כל קבלת ההחלטות ומאוד נוח לו שיש לו אישה חזקה והחלטית. לפעמים אני מרגישה שבעלי הפך להיות טיפש. ממש כך. למרות שאני יודעת מצויין שהוא לא כזה - יש לי ספקות כמה פעמים ביום. מה עושים? כמה סבלנות צריכים להראות? עד כמה להבליג??? לציין משהו מאוד חשוב - הוא בעל נפלא, חבר טוב, אבא מדהים, תמיד עוזר לי, מפנק - באמת משהו מיוחד ויוצא דופן.

22/11/2011 | 20:29 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום שני, אני חושבת שהבעיות שאת מתארת הן בסה"כ קטנות, ושהטוב שיש לכם בקשר מתגבר על התסכולים הקטנים הללו. לגבי עניין השאלות, אני לא יודעת מדוע הוא חוזר על שאלות, אולי קשה לו להתרכז באופן כללי, אולי הוא שוכח, אולי הוא מחפש את תשומת לבך. ישנה גם אפשרות נוספת, מטרידה יותר שאולי משהו קורה לו כעת מבחינה קוגניטיבית שגורר בעיות ריכוז, שאלות תמוהות, קושי בקבלת החלטות ותחושה כללית שבעלך נעשה טיפש, כפי שציינת. אולי כדאי לבדוק גם את הכיוון הנוירולוגי אם את חשה שיש שינוי משמעותי בתפקוד השכלי שלו. וכמובן, זה רק כדי לשלול דברים

מנהל פורום משפחה וזוגיות