קנאה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

07/11/2010 | 00:13 | מאת: אמיר

שלום אני ואשתי ביחד מזה כ - 8 שנים (מתוכן נשואים 6 שנים). הכרנו כשהיינו שנינו בני 23. היחסים ביננו לאורך כל השנים היו מצויינים, ואנחנו מהווים סמל ומודל לזוגיות אצל כל מכרינו. כעת אנו אף בתקופה של פריחה בקשר, ואני מרגיש שאני אוהב אותה ונמשך אליה אף יותר מתמיד. עם זה, דווקא בתקופה הזו, כשאני מרגיש שאני אוהב אותה יותר מאי פעם - צצה אצלי בחודשים האחרונים בעיה (שלא הייתה בעבר) - פתאום מפריע לי שהיא שכבה עם גברים אחרים לפני. היו לה 3 גברים לפני (לא מספר גבוה בפני עצמו למישהי בת 23), וזה אוכל אותי. אני לא מפסיק לחשוב על איך זה יכול להיות שהיא שכבה גם עם גברים אחרים ועל זה שבעצם היא לא לגמרי רק שלי. אני באופיי מאוד קנאי ופרפקציוניסט, אבל מוזר לי שזה התחיל לצאת פתאום בנושא הזה רק עכשיו (אחרי 8 שנים ביחד!). אני מנסה לשכנע את עצמי שמה שהיה לה זה מעט, והיה לפני המון שנים ולפני שהכירה אותי, ושאני הייתי עם הרבה יותר בחורות ממנה לפני שהכרתי אותה וכו'. אבל עדיין - יש לי המון לילות שאני לא מצליח להירדם בגלל זה וגם בעבודה אני לא מפסיק לחשוב על זה. חשוב לי לציין שאני אוהב את אשתי מאוד. היא אשה מדהימה, נאמנה, חמה, משפחתית ואמא מדהימה לילדים שלנו. אין לי שום חשש מבגידה (אני סומך עליה בעיניים עצומות). אני פשוט לא מצליח להשלים עם העובדה שהיא שכבה עם גברים אחרים. שיתפתי אותה בנושא הזה, והיא אמרה שהיא כבר בכלל לא זוכרת מה היה לפני, ושהכל היה מעט ולא משמעותי, ושהיא אף פעם לא גמרה לפני שהכירה אותי, ומאוד ניסתה לעזור לי להרגיש טוב (אמרתי כבר - אשה מדהימה). על אף שלכאורה מדובר בנושא מטומטם ולא רלוונטי לכלום - זה לא יוצא לי מהראש, ואני מפחד שהוא יתפתח למשהו רציני. מה עושים? אודה לתשובתך.

08/11/2010 | 12:26 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום אמיר, נראה שהנושא הקטן והלא משמעותי הזה מציק לך באופן משמעותי, וזה מה שחשוב. אין שום סיבה רציונלית שבמצב הזוגיות שלך, כפי שתיארת אותו, תסבול כך ממחשבות של קנאה כלפי אשתך. נשמע שהמחשבות האלו מביאות איתן הרבה אי שקט, חוסר ביטחון, חוסר אמון, ואני חושבת שהיה יכול להיות מועיל לקבל עזרה מקצועית. אני מבינה שניסית להתגבר על המחשבות הללו בכוחות עצמך, ואתה גם מבין שהן לא רציונליות, כך שבסך הכל הבסיס לעבודה טיפולית קיים. ציינת שאתה גם מאוד פרפקציוניסט, כך שיכול להיות שבאופן עקרוני אתה נוטה להיות קשה עם עצמך, וגם כאן, בהקשר של הזוגיות שלך, אתה דורש שלמות אידיאלית באופן שאינו רציונלי ומתחיל לפגוע באושר שלך וגם בשגרת חייך. התברכת בזוגיות טובה ובאישה שאתה אוהב ומפרגנת לך. יש לך הרבה מה לשמר ולטפח, ולכן נראה לי שלא כדאי לתת למחשבות האלו להעמיק באופן שיתחיל גם לפגוע בזוגיות.

מנהל פורום משפחה וזוגיות