לא מפסיקים להתווכח...

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

02/08/2011 | 12:17 | מאת: אלינור

אני בת 23 ובן זוגי בן 33 , אנחנו שנתיים יחד וגרים יחד. מאז ומתמיד היו לנו וויכוחים ואי הבנות אבל לאחרונה אנחנו מוצאים את עצמנו רבים ללא הפסקה...לדעתי הסיבה העיקרית לכעסים וההקנטות מצידי היא שהוא פשוט לא מראה חום ואהבה- הוא לא מחבק, לא מנשק, לא מלטף...לא אומר "אוהב אותך" ביוזמתו - אלא רק לאחר שאני אומרת לו...המצב נהיה בלתי נסבל עד שאני כבר מתפוצצת על כל דבר קטן וכל דבר קטן מפריע לי ביום יום...אני מרגישה לא נחשקת ואין לי חשק לשמח אותו או לנסות למצוא חן בעיניו אלא רק להוציא עליו את כל התסכולים הנפשיים שהוא מותיר בי יום אחריי יום כשהוא כ"כ אדיש אליי...אני אוהבת אותו מאוד וקשה לי לוותר עליו , גם הוא אוהב אותי מאוד - אני בטוחה בזה , הבעיה היא שהוא לא מפגין רגשות כיוון שהוא טוען שאני לא נותנת פתח לגילויי חיבה כי אני עצבנית וכועסת כל הזמן... מה שהוא לא מבין זה שאני עצבנית וכועסת בגלל החוסר יחס הרגשי הזה ממנו... זה ממש כמו הביצה והתרנגולת...גלגל שלא מפסיק לחזור על עצמו ולפגוע בנו... דיברתי איתו על זה והסברתי לו הכל כבר יותר מפעם אחת -הסברתי לו שאם יפגין אהבה אני אתן לו את הנשמה שלי, הוא פשוט לא רוצה להבין ולא מנסה לשנות שום דבר. מה את מייעצת לי לעשות? אני ממש אובדת עצות ואשמח אם תוכלי לעזור לי.

02/08/2011 | 23:36 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, הצורך שלך בהחלט מובן ולגיטימי. אני מבינה שבמצב הקיים את מרגישה לא נחשקת, לא נראית על ידו ולא מעניינת. זה יכול לעורר הרבה כאב ופגיעה, ואלו מתורגמים אצלך לכעס, כמו שלעיתים קרובות קורה. הבעיה היא שדרך כעס קשה מאוד לגייס רוך ואהבה, וזה אכן כמו הביצה והתרנגולת. מישהו צריך להתחיל לחולל את השינוי, ועדיף שתהיי את אחראית על עצמך, ולא תחכי שהוא יעשה את השינוי. אולי יש משהו בדבריו של בן זוגך, ותוכלי את לאמץ דרך אחרת כדי להראות לו למה את זקוקה. כשדורשים ותובעים חום ואהבה זה בדרך כלל מעורר בצד השני התרחקות והתקוממות, אבל כשמתקשרים את הצורך בדרך אחרת, דווקא פגיעה יותר, כואבת יותר, יש פוטנציאל הרבה יותר גדול לקרב ולהשיג מה שאת צריכה. אני מבינה שזה קשה לך ואולי יותר נוח לך לכעוס כאשר דוחים אותך או פוגעים בך (זה נותן תחושה של כוח והשבת הכבוד האבוד), אבל זה לא מוכיח את עצמו. אם באמת בן הזוג שלך חשוב לך, נסי לקרב אותו בדרך אחרת. אם גם הוא אוהב אותך יש סיכוי טוב שזה יעבוד. אם זה לא יצליח לפחות תוכלי לשתף אותו במאמצים שעשית אחרי ששמעת מה מפריע לו, ואז אולי תוכלו לפתח דיאלוג שיביא להתפתחות גדולה יותר מזו שהשגתם עד כה.

03/08/2011 | 10:31 | מאת: אלינור

תודה רבה לך מקרב לב, אני אנסה ליישם את העצות שנתת לי..מקווה שזה יעזור :-)

מנהל פורום משפחה וזוגיות