בן זוג שלעיתים מתפרץ רגשית

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

30/04/2017 | 04:09 | מאת: ליהי

שלום: אני נשואה לאדם שביומיום הוא מדהים, אכפתי, מתחשב ומעולה עם הילדים. אבל יש מספר פעמים בשנה( פעם בחודש, חודשיים וכו׳) שהוא מאבד שליטה: פתאום מתפרץ בכעס על דבר כלשהו שבדרך כלל אין לי מושג שהוא הולך להתפרץ בגללו ופשוט מתחיל לגדף אותי: מקלל, מעליב ולא מפסיק עד שלדעתו הושפלתי מספיק. הוא עשה זאת ליד הילדים וליד אימא שלו. הוא בטוח שאני עשיתי משהו שגרם לו להתפרץ ככה ושהוא בסדר גמור. אחרי כמה שעות או יום הוא נרגע ואז הוא חוזר לעצמו וזאת אחרי שווידא שאני בסדר ושאני אשמה וככה הוא. אם אני עדיין לא נכנעת הוא מאיים שיעזוב. אני כל פעם אומרת מחדש שאני לא אכנע למניפולציות הרגשיות אבל זה כואב לי רגשית כשהוא משפיל אותי ככה. מה לדעתך ניתן לעשות?

שלום רב כפי שהדברים נשמעים מדובר בריטואל קבוע עם מודעות נמוכה של בעלך למצב. הדבר ראשית דורש ברור עמוק יותר באשר ליחסים שבינכם, ברור תסכולים וכעסים ובהמשך טיפול באשר לניהול כעסים ואף טיפול באשר לנושא האחריות. ברור לי שהמצב אינו נעים ואינו מקל וגם למניפולציות יש קשר הדוק בהורדת והתנערות מהאחריות הנדרשת. מציע לך לקיים עימו שיחה ולבחור כחלק מהסיכומים שבינכם על המצב, מטפל זוגי שיסייע לכם בתיקון המצב. מצב שכזה לרוב אם אינו מטופל עשוי להחמיר ולכן טוב להידרש לנושא. תודה מתי וינברג www.mw-yzugi.co.il

מנהל פורום משפחה וזוגיות