בעיות במשפחה-דחוף

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

24/10/2010 | 11:35 | מאת: פלונית

שלום ד"ר אני בחורה בת 28 מבית חרדי -משפחה דתית חרדית. בשלוש השנים האחרונות דרך החיים שלי השתנתה אני עדיין דתיה אך לא כמו משפחתי והשקפת עולמי כעת שונה משלהם. אני רווקה אך אני בקשר עם ידידים ובעיקר עם חבר טוב שלי יש לציין שהוא מבוגר ממני בהרבה מאוד שנים והוא חילוני. למשפחתי זה הרס וחוקבן מה שאני עושה והם לא מוכנים שאמשיך כך בחיי, הסברתי להם חדשות לבקרים כי מה שטוב להם לא בהכרח טוב לי וכן להיפך והבן אדם הזה הוא אדם טוב וישר ושהאדיאולוגיה שלי שונה משלהם הם יכולים לקבל את זה ונם יכולים לא אבל זוהי עובדה, אני לא ילדה קטנה. הם טוענים שאני הורסת את שמם הטוב ועושה כתם שקשה להסיר ושכשהם לא חשים בטוב הם מפילים את האשמה אך ורק עלי.ברגע שאני אומרת להם שאם זה כך איני רוצה להרוס להם את חייהם אז אצא מהבית הם מאיימים וכופים עלי להישאר בבית ולא להיפגש. מה עלי לעשות?? אני מאוד אוהבת אותם אך אני לא יכולה עם השליטה המחלטת הזאת ודיכוי החופש שלי(אני בחורה בוגרת ועובדת). אשמח אם תעזרי לי!!!

24/10/2010 | 21:24 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, בהחלט נשמע שאת בלבו של תהליך אישי של גיבוש הדרך העצמאית שלך, ואולי גם בתהליך של יציאה בשאלה. אם אכן כך, אני לא מתפלאה על הקשיים שאת עוברת, כי בתהליך כזה יש המון בדידות, פחד, לפעמים רגשות אשם. מצד שני, אם את בטוחה בדרך שאת הולכת בה, יש להניח שבהדרגה, ככל שתבססי לעצמך אורח חיים יציב שמתאים לך, כך ילכו ויפחתו הרגשות השליליים הללו. טוב שיש לך ידיד שמלווה את הדרך הזו, ושאת לא לגמרי לבד. החיכוך עם המשפחה והכאב שנגרם להם הוא כנראה בלתי נמנע. התחושות שלהם הן פועל יוצא של חיים בתוך המגזר החרדי, והם מגיבים כעת בפאניקה, מנסים לשמור אותך קרוב אליהם, ולמנוע את יציאתך לדרך עצמאית משלך. אני מתארת לעצמי שמבחינם ההשלכות של הבחירות שלך קשות, והם מגיבים בהתאם. כפי שאמרתי, אם את בטוחה בעצמך, נסי לקבל החלטה לגבי מה שהיית רוצה, ומנעי בלבול שלך ושלהם ככל האפשר. המצב כעת, כאשר את נמצאת בין שתי העולמות, כנראה גורר הרבה כאב גם לך וגם להם. ברור לי שזה תהליך שצריך להבשיל בקצב המתאים. אולי את עוד לא מרגישה מוכנה לבחור בדרך אחת וזה בסדר. יתכן שאת זקוקה לעזרה והכוונה בנושא. נסי לחפש פורומים באינטרנט של אנשים שיוצאים בשאלה, אולי תוכלי שם לקבל תמיכה ולחלוק משהו מחוויותייך.

מנהל פורום משפחה וזוגיות