רגישות בעור לאחר מתיחת בטן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

03/05/2017 | 20:07 | מאת: טל

שלום ד"ר טלי. אני חודש אחרי ניתוח מתיחת בטן כולל שאיבת שומן ותפירת השרירים. עדיין סובלת מכאבים עזים בבטן. בנוסף, כל מגע חיצוני בעור הבטן, גם קל ביותר, מכאיב. זו תחושה של צריבה עזה, כמו מן כוויה (אף שחיצונית לא רואים כלום חריג). האם זה נורמלי? מתי זה אמור לעבור? רציתי גם לשאול איזו פעילות גופנית ניתן לעשות אחרי חודש (חוץ מהליכה איטית שאני עושה..), לא הבנתי אם צריך להמנע מכל הפעלה של שרירי הבטן. ומה לגבי סחיבת משקל (שקית-שתיים מהסופר..)- זה מזיק? אני מניחה שלשכב על הצד כבר מותר?.. תודה רבה!! תבורכי

טל שלום, שינויים בתחושה בעור הבטן הנם חלק מהניתוח ומתרחשים תמיד. לרוב קיימת ירידה בתחושה או שינוי בתחושה. רגישות עזה קשורה בדרך כלל לחזרה ולשקום התחושה בעור והנה זמנית לרוב. מומלץ לחזור לפעילות גופנית בצורה הדרגתית לאחר כחודש, כפיפות בטן והפעלה ישירה של שרירי הבטן לאחר חודשיים. בשלב זה משקל של עד מס ק"ג. ניתן כבר לשכב על הצד..החלמה מהירה

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן