טיפול בחרדות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

29/01/2013 | 15:16 | מאת: יפעת

שלום, אני בת 56 אני לומדת לתואר באוניברסיטה הפתוחה, אני סובלת מחרדת בחינות איומות עד כדי חוסר שינה וחוסר תיפקוד , מהלחץ אני לא מסוגלת ללמוד ואם אני מתחילה לקרוא אני שוכחת מיד אחרי זה מה למדתי. אני לפני בחינות ולא יודעת מה לעשות. ריטלין לפני בחינה יכולה לעזור לי? וגם איזה כדור לפני שינה יכול לעזור? אשמח לקבל תשובה מהירה.

מדובר בבעיה הדורשת טיפול בחרדה עצמה וטיפול בבעית השינה . מובן שטיפול בחרדה יוכל לפתור גם את בעיית השינה לפהני בחינות אך טיפול זה עשוי לקחת זמן ממושך יותר. לעניין השינה. במצבים אלו רצוי לקחת כדור שינה דוגמת נוקטורנו או אמבייאן או כדורים אחרים המשתייכים לאותה קבוצת תרופות. רצוי מאוד לנסות את הכדור מספר ימים לפני המבחן על מנת לוודא שאכן יעיל מצד אחד ולא נותן תופעות לוואי בלתי רצויות מן הצד השיני. ניתן לקבל מרשם ע"י רופא המשפחה . קיים בכל קופות החולים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות