בעיית פוריות, האם ואבן יכול למנוע ביוץ ?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

28/01/2013 | 10:18 | מאת: הילי

אני בת 39 , נוטלת חצי כדור ואבן במשך שנה לפני השינה. לפני כמה חודשים ניסיתי להפחית את המינון וסבלתי מגודש וגלקטוריאה, וכשחזרתי לקחת את הואבן הבעיה נפתרה . כנראה מעיד על השפעת הכדור על שינויים הורמונליים. אני מנסה עכשיו להכנס להריון , ומשתמשת בבדיקות ביוץ שמאתרות LH בשתן. למרות שהמחזור שלי סדיר, הבדיקות לא מראות עליה ב LH בתאריך שבו אמור לפי חישוב שלי להתרחש הביוץ. רציתי לשאול האם זו תופעה מוכרת , האם יש אפשרות שהואבן מונע את התרחשות הביוץ ?

ואבן הינו חבר במשפחת התרופות הנקראת בנזודיאזפינים. במשפחה זו תרופות רבות נוספות כמו הוליום הקסאנאקס ואפילו הולריאן המשווק כחומר טבע ועוד אחרות. במחקרים רבים התברר שתרופות אלו יכולות להשפיע על המערכת ההורמונלית הנשית והגברית. אחת מן ההשפעות המוכרות יותר הינה על הפרשת הורמון הפרולקטין וכאן הקשר לתופעת הגלקטוריאה אותה חווית עם הפסקת הטיפול.הורמון אחר המושפע וגם משפיע על פעילות הבנזודיאזפינים במערכצת העצבים המרכזית הינו הפרוגסטרון. להורמון זה יכולה להיות השפעה עקיפה גם על ה LH . כמובן שכל מה שתיארתי כאן מבוסס על מחקרים כלליים ואין ודאות שזה אכן המצב במקרה שלך. רצוי להתיעץ עם אנדוקרינולוג על מנת לקבל הדרכה טיפולית אינדיווידואלית.

29/01/2013 | 11:31 | מאת: הילי

תודה רבה על התשובה . נקבע לי תור לאנדוקרינולוג בעוד כחודש. בינתיים הייתי רוצה להפסיק לקחת את הואבן. למרות שאני לוקחת רק 5 מג בלילה, אני כנראה מאד רגישה לתרופה. לפני שלושה שבועות ניסיתי שוב להפסיק עם הואבן וחוייתי תגובות מאד קשות לגמילה , הרבה יותר קשות מאשר בפעם הקודמת לפני כמה חודשים. חוייתי דיסאוריינטציה, אובדן זכרון (לא יכולתי להזכר באף אחד מהשמות של הילדים בגן של הילד שלי) , ותחושה שאני יכולה לתאר כסוג של הזיה, כאילו אני חווה דברים בפעם הראשונה. גם חרדה בעקבות תחושה של אובדן שליטה. אני קצת חוששת כרגע להפחית שוב את הכמות . למי אפשר לפנות כדי לעזור בתהליך הגמילה מואבן ?

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות