בדיקת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

27/01/2013 | 21:23 | מאת: דינה

אני אמורה לעבור בדיקת שינה ללא EEG. זו הבדיקה היחידה הקיימת בקופת חולים לאומית. אני סובלת מעייפות גדולה במשך היום. יש נחירות, יקיצה אחת ארוכה בלילה, השמנה, יל"ד. האם יש טעם לבצע בדיקה ללא EEG?

בדיקה ללא EEG הינה כמובן פחות מדויקת מבדיקה מלאה אך במקרים בהם מדובר בהפרעת נשימה בשינה היא בד"כ מספקת את האבחנה הנחוצה.על פי התאור שלך אכן זו היא הבעיה העיקרית ולכן אינני רואה מניעה מביצוע הבדיקה החקית. במקרים נדירים יחסית התוצאה לא מאפשרת אבחנה ואז יש צורך לשקול חזרה על הבדיקה והפעם עם בדיקת EEG . מאחר וכל מכוני השינה המוכרים ע"י משרד הבריאות חייבים לספק גם בדיקות שינה מלאות , לא ייתכן שהאינפורמציה שקיבלת לגבי האפשרות לבדיקה מלאה בקופת חולים לאומית הינה נכונה. באופן הפרקטי הייתי מציע בשלב הזה לבצע הבדיקה כפי שהוצע לך ע"י המכון של הקופה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות