נחירות ודום נשימה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

08/01/2013 | 11:03 | מאת: אסתי

בעלי סובל מזה שנים רבות מהפרעות שינה: מדי כמה דקות יש לו דום נשימה עד 40 שניות לפעמים, ובנוסף הוא נוחר מאד מה שמקשה עלי להרדם... אבל מעבר לזה, הוא קם עייף, והדבר מפריע לחיים של שנינו. הוא רצה מאד ללכת למכון השינה ואולי להתחיל להשתמש במכשיר CPAP. הבעיה היא שהוא עובד כנהג אוטובוס ושמע שמי שמשתמש במכשיר, עלול שלא לקבל חידוש רשיון. האם הדבר נכון? אני שואלת כי על פי ההגיון, דווקא אלה שסובלים מהפרעות שינה בלילה ועובדים כנהגים ביום, רצוי שישתמשו במכשיר שמאפשר להם לישון. ובפועל, אותם נהגים צריכים להסתיר את הבעיה ולהתמודד לבד עם העייפות על הכביש. תודה מראש על תשובתך.

מודה לך מאוד על פנייתך החשובה. הפרעת נשימה בשינה הינה גורם סיכון לתאונות דרכים מן המעלה הראשונה.הטיפול בהפרעת הנשימה בשינ מפחית באופן משמעותי את הסיכון למורבות בתאונות דרכים. ההפרעה מהווה גם גורם סיכון להופעת מחלות לב וכלי דם ולהתפתחות יתר לחץ דם. מכל הסיבות הללו חשוב לאבחן ולטפל בהפרעה. מבחינת רשיון הנהיגה נבדק שאובחן עם ההפרעה ומטופל יכול להמשיך ולנהוג הן בנהיגה פרטית והן בנהיגה ציבורית וכמו כן אין מגבלת נהיגה ברכב כבד. גם במקרים שבהם בסופו של דבר לא ניתן להתאים טיפול כל שהוא אין משמעות הדבר שלילת רשיון באופן אוטומטי. במקרים כאלו מבוצעת בדיקת עירנות . כ 90 אחוז מן הנהגים שביצעו את בדיקת העירנות עברו אותה באופן כזה שלא היה צורך בשלילת רשיון. ברור לכן שהסיכוי שיגרם נזק מן הסוג הזה הינו קל ובודאי לעמת הסיכון הבריאותי במחלה עצמה. לסיכום, עדיף להיבדק ולהתאים טיפול.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות