צריך עזרההההה דחוףףףף!!!

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

30/11/2012 | 12:59 | מאת: אבנר כהן

היי אני בן 26 גובהי 1.75 ומשקלי 74..יש לי שאלה אני בדרך כלל לא אוכל ארוחות מסודרות בבוקר כבר שנים אבל בתקופה האחרונה אני פשוט קם באמצע הלילה כמעט כל לילה עם דחף לאכול משהו מתוק קטן וחוזר לישון..לפעמים זה אפילו פעמיים באותו לילה..כמו כן תמיד בצהריים או בערב אני אוכל ארוחה משביעה והולך לישון כשאני מרגיש מלא.. זה לא שאני לא אוכל כלום במהלך היום..וכבר שנים אני לא אוכל מסודר בבוקר..מישהו מכיר את התופעה?פתרון?

הקיצה בלילה עם דחף לאכילה בכלל ואכית מתוק בפרט נובעת מנפית סוכר בד"כ בגלל עליית רמת האינסולין בדם. לפני הכל יש צורך לבצע בדיקות דם לשלילת סכרת סמויה. במידה והבדיקה תקינה יש להגמל מאכילת מתוק בלילה . הגמילה כוללת המנעות מוחלטת מאכילת מתוק החל מהשעה 17:00 . הקפדה על אכילת מאכלים שאינם מכילים סוכר חופשי בשעות הערב(פירות, מוצרי מזון שונים שאינם מתוקים ככלל אך מכילים לעיתים כמויות סוכר לא מבוטלות). ארוחת ערב דלת שומנים אך עשירה ברבי סוכרים כשעתיים לפני הכניסה למיטה. צפוי שבימים הראשונים עדיין יהיו התעוררויות בלילה. יש לקום ולשתות כשליש כוס מיים ולהמנע מאכילה כל שהיא. לגבי הרכבי מזון מדויקים אנא פנה לייעוץ דיאטני- ניתן בכל קופות החולים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות