הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

24/05/2012 | 08:27 | מאת: דליה

בוקר טוב, אני אשה בת 52 לאחרונה עברתי בדיקה במעבדת שינה, היות ואני נוחרת וסובלת מעייפות במשך היום. בבדיקה התברר כי יש לי הפסקות שינה - 33 הפסקות נשימה בשעה. המליצו לי לנסות את מכשיר -CPAP לאחר כשבוע בדקו את תוצאות השינה במכשיר ונמצא כי הפסקות הנשימה ירדו מ-33 פעמים ל- 2 פעמים. קשה לי להירדם עם המכשיר הזה ואני מתעוררת כל לילה בסביבות השעה 2 או 3 לפנות בוקר ומורידה את המכשיר בפחד וחשש כי אמרו לי שהפסקות הנשימה עלולות לגרום לאירוע מוחי וכי אני חייבת את המכשיר. בנוסף המכשיר גורם לי לגירויים באף ולנזלת מאוד חזקה. אני שוקלת לא לרכוש עדיין את המכשיר (הוא אצלי בהשאלה) אבקש תגובות. תודה רבה.

על פי הממצאים אכן חשוב לטפל בהפרעה. הטיפול במכשיר הC-PAP הוא טיפול הבחירה. יחד עם זאת במצבים של קושי להסתגל קיימות גם אופציות טיפוליות נוספות. ניתן לנסות התקן פה. ההתקן מבוצע ע"י רןפאי שיניים. חשוב לבצע בדיקת שינה לאחר התאמת ההתקן. במידה ואת מתקשה להסתגל להתקןניתן גם לשקול את אופציות הטיפול הכירורגי. הטיפול הכירורגחי יכול להתאים בחלק מהמקרים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות